Recensioner

Om “Tjugo år till dig”

“… en bok om livet och människors gnissel mot varandra och läsningen av den gjorde mig varm ända in i själen … I botten ligger den längtan som finns hos oss alla och som Anna Lönnqvist sätter fingret på i denna vackra, perspektivrika och verkligt trovärdiga berättelse … Hennes beskrivning av de mäktiga fjällen, den rena luften och en omgivning som i sig själv tycks ha en förmåga att läka sargade själar är imponerande.”
Dast Magazine

”Stark, gripande & helt fantastisk!!!”
Jennies Boklista

“Tjugo år till dig är en skickligt skriven relationsroman om att våga möta det som skaver, om att våga ta nya vägar, in i kärleken och ut ur mörkret … Här finns det enkla hos feelgood-romanen, men också en språklig intelligens … Lönnqvists beskrivning av Abiskos natur och omgivningar är dramatiska och intensiva. Detta i kombination med relationsproblematiken, den romantiska spänningen mellan Linn och Joel, den där påtagliga viljan att komma nära utan att riktigt våga, gör Tjugo år till dig till en roman som bjuder in till stundtals riktigt njutbar läsning.”
Dagens Bok

“Tjugo år till dig” lindade mig kring sitt lillfinger med den oemotståndliga kombon av feelgood, romantik och norrländsk fjällmiljö. Anna Lönnqvist beskriver naturen så man vill bara sätta sig på tåget och resa upp till Abisko. Hon skildrar också personer som man både tar till sig, månar om och irriterar sig på. Det vill säga personerna känns så verkliga. Jag hoppas att många hittar denna fina bok med det vackra omslaget!”
Boktokig

“… det här skulle kunna utvecklas till en rosenskimrande saga med snabbt lyckligt slut. Men där bedrar ni er för Anna Lönnqvist andra roman Tjugo år till dig är och har så mycket mer. Här ryms oväntad vänskap, kärlek, sorg, smärta, glädje, mod och relationer.Skickligt tecknar Anna Lönnqvist tydliga och äkta karaktärer … Miljön är så fint och äkta beskrivet. Jag befinner mig direkt på plats och upplever både snöstorm, norrsken, gnistrande snö i solsken och lugnet … Ytterligare en styrka i Anna Lönnqvist berättande är att hon inte ger mig alla svaren direkt. Det är inte självklart hur det hela ska sluta. Dramatiken, känslorna och spelet mellan karaktärerna är förträffligt skildrat. Jag får om och om igen fundera på hur jag själv skulle reagera och agera … Tjugo år till dig berör!”
Erikas Bokprat

“En bok med många underströmmar som jag sträckläste. Här finns sorg, saknad och hoppet om att läkas av den norrländska fjällvärlden. Här finns också mycket dramatik och bra miljöbeskrivningar.”
Biblioteken i Norrbotten, Bibblo.se

“Den här boken är ruskigt bra och jag har inte kunnat sluta läsa den … Denna är Annas andra bok och den här är precis lika bra om inte bättre än hennes första.”
Cissi Grips Blogg 

”Hon gör det igen, Anna Lönnqvist! Levererar en välskriven och intagande feelgood som jag hade mycket svårt att lägga ifrån mig. Jag tyckte väldigt mycket om debuten Tills kärleken skiljer oss och jag menar att Tjugo år till dig är ännu ett strå vassare, att Lönnqvist utvecklats som författare. Hon utnyttjar fjällvärldens fantastiska natursceneri och dramatiska väderomslag till att bli ännu en karaktär i boken. Vidare är Tjugo år till dig mer händelsedriven är debuten, det blir en nästan filmisk romantisk komedi med djup och allvar i botten.
Jag gillar att läsa feelgood på svenska, vi har ju deckar-drottningar och jag tycker det borde finnas även feelgood-drottningar.”
Breakfast Book Club

“Anna Lönnqvist har gjort det igen! En fantastiskt fin bok om livet, vänskap, kärlek och den norrländska naturen … En bok om relationer som skrivs på ett snyggt sätt, men ändå blir man förtrollad av berättelsen och vill bara läsa vidare. Ser redan fram emot nästa bok av Anna Lönnqvist!”
Boklusens Bokblogg

“Anna Lönnqvist skriver med oerhörd skärpa och inlevelse, det är feelgood på hög nivå! Kärlek, vänskap och vackra miljöer i Abisko för att nämna några av de läsupplevelser Anna Lönnqvist bjuder på. Suverän sommarläsning!”
Lindas Bokhylla

“Den här boken föll mig verkligen i smaken, den är väldigt mysig samtidigt som den tar upp en rad viktiga saker … Förutom det så levererar Lönnqvist en bok med bra karaktärer och härliga miljöbeskrivningar, jag själv blir faktiskt sugen på att vandra på fjäll och se norrsken. Språket är även det klockrent, simpelt och lätt att ta sig igenom … gillade den skarpt!”
Moas Bokhylla

“Jag sträckläste Tjugo år till dig av Anna Lönnqvist. För att jag kunde, för att det var sommar, för att den var bra … Den svåra frågan om vad som egentligen är viktigt i livet ligger i botten av berättelsen hela tiden. Vågar vi släppa taget en smula och lita på oss själva? Går livet att förutsäga och bestämma över. Svåra frågor som vi kan ta till oss genom en genomtänkt, finstämd och lättläst berättelse. Miljön gör ju inte det hela sämre! Älskar Norrland, fjället, det karga avskalade som är en utmärkt fond till händelserna. Gillar’t.”
Som ett sandkorn

“Gillar du feelgood tycker jag verkligen du ska plocka upp den här. Jag har fått för mig att många som läser den här sortens böcker håller sig till utländska författare, som Lucy Dillon till exempel, men här ni kärlek, problem, sorg och allt som en bra feelgood ska innehålla, plus vacker svensk natur. Svårslaget!”
Vargnatts Bokhylla

“… en riktigt härlig kärleksroman. Anna Lönnqvist skriver kärleksromaner med stil. Det går inte att släppa ifrån sig boken frivilligt. Köp och läs boken i hängmattan och njut.”
Evas Bokblogg

“Händelserna och personerna känns riktigt äkta och trovärdiga och att det hela utspelar sig mot bakgrund av den norrländska fjällmiljön ger berättelsen det där lilla extra … sidorna bara svischar förbi och den är perfekt sommarläsning. Jag tycker mycket om Tjugo år till dig …”
Boklysten

“Det här är en relationsroman som jag tror många kan känna igen sig i. Det här med att livet inte riktigt blir som man tänkt sig, men man kanske hittar något helt nytt och bättre runt hörnet. Både Joel och Linn känns som ganska vanliga människor som det går att relatera till … Historien som helhet tycker jag också om. Tjugo år till dig är en varm relationsroman som är väl värd att läsas.”
Hyllan

“… en fängslande kärleksroman som tar upp flera berörande och viktiga ämnen … Boken bevisar att det är okej att vara ledsen och att sörja. Du kan vara hur vilsen som helst men det finns hopp om att du ska kunna bli stark igen. Någonting som står ut i den här boken är miljöerna. De är vackra och berörande, välmålade och utmärkta. Vädret, snö och storm, passar verkligen väl in i handlingen och skapar en väldigt mysig stämning. Fjällmiljön överlag ger en positiv och mysig känsla över boken. Boken är fängslande och berörande …”

Boktjuven

“…”Tjugo år till dig” är nog så bra som de storsäljande engelska författarna av må-bra-böcker. Den här har nämligen något som de inte har: svensk natur som spelar en stor roll i handlingen och en hel del annat av igenkänning som jag kan sakna om boken utspelar sig i exempelvis London … “Tjugo år till dig” är lättläst, enkel, underhållande läsning med ett bra flyt. En fin feelgood på svenska!”
Boktanken

“… denna imponerade verkligen på mig … En vacker bok om att försöka finna sig själv efter en absolut hemsk händelse. Miljön där boken utspelade sig gjorde även sitt. Man fångades och allt kändes levande när omgivningen i boken beskrevs så vackert … Det är en varm bok som jag rekommenderar till många …”
Neras Bokrecensioner

“Denna boken innehåller massa kärlek, vänskap, kärleksintriger och den norrländska naturen. Miljön är otroligt väl beskriven och man kan verkligen leva sig in i den friska fjälluften.
Det är väldigt mycket obearbetade känslor i denna boken. En riktig feelgood … Själva berättelsen i boken känns väldigt trovärdig … perfekt sommarläsning.”
Hildes Bokblogg

 

Om “Tills kärleken skiljer oss”

”… en passionerad berättelse om stark attraktion.”
Lena Callne, Radio P4 Norrbotten

“En riktigt bra relationshistoria … En bladvändare.”
Dast Magazine

”Den här rekommenderas varmt. En välskapad, trovärdig berättelse som har ett flow utan dess like. Sex, kärlek och intrig. LÄS DEN!”
Cissigripblogg.se, Betyg 5/5 på Goodreads

“Fick några härligt underhållande timmar. Tack så väldigt mycket för att jag fick läsa och grattis till debuten ännu en gång.”
Katerina Janouch

“Mycket bra, fängslande & stark!”
Jennies Boklista, Betyg 4 av 5

Det här är Annas debutroman och jag tycker hon lyckas mycket bra!  … det är ett sådant driv i texten och handlingen förmedlas så bra att jag bara vill läsa vidare. Jag ser fram emot att läsa Annas kommande böcker och jag spår henne en lovande författarkarriär.”
Ingela Lundskog, IngelaMolly.se

“Läsningen var underhållande och när jag läst klart var jag nöjd med slutet. Berättelsen är mer komplex än vad den romantiska ytan ger sken av. Susanna ger oss en känsla av att vi kanske inte ser det självklara i våra liv … Det är så lätt att se situationen tydligt från ett annat perspektiv, men när det gäller dig själv ser du bara inifrån …”
“Jag vill väldigt gärna läsa fler romaner av Anna Lönnqvist. Jag hoppas boken blir översatt, hon är minst lika bra feelgoodförfattare som sina framförallt ”anglosaxiska” kolleger som befolkar denna genre.”
Breakfast Book Club

“Det finns ett driv mellan raderna som gör att jag gärna vänder blad … Det var länge sedan jag reagerade så kraftigt på en bok. Men det är inte bara karaktärernas beteenden som har fått mig att reagera. Anna Lönnqvist är en fena på att skriva om den passion som uppstår … De sexscener som utspelas är äkta, sensuella och vackert beskrivna. Det är en konst. Tack Anna Lönnqvist, du har lyckats fånga mitt intresse trots att jag har småbarnsåren långt bakom mig. Det är lätt att dras med i det relationsdrama som utspelas. Lätt att förstå Susannas frustration över att göra rätt.”
Erikas Bokprat

“… en modern relationsroman om förbjuden kärlek, med ett driv i både berättelsen och dialogen, som gör den perfekt för sträckläsning. Samtidigt som den är spännande som en thriller, innehåller den mycket igenkänning för många kvinnor idag …”
“… den smygande attraktionen mellan Susanna och David får mig att tänka på Jane Austen. Det är sensuella pirrningar och elektricitet långt innan kärleksparet ens rör vid varandra.”
“Så här efter att ha läst klart boken saknar jag Susanna. Hon blev nästan som en verklig person för mig och jag skulle gärna vara hennes vän.”
“Tills kärleken skiljer oss förtjänar en plats bredvid andra omtyckta relationsromaner av författare som Katerina Janouch och Kajsa Ingemarsson. Jag hoppas verkligen att vi får läsa fler romaner med Anna Lönnqvists namn på i framtiden!”
Feelgoodbibliotekarien

“En mycket bra och modern relationsroman som många kan känna igen sig i.
Lättläst och välskriven.
Väldigt bra beskrivning av ett äktenskap på upphällningen bakom dom fina kulisserna.
Bra skildrade sexscener.”
Bims BloggBetyg 4 av 5

“Tempot är bra, texten driver framåt. När jag har lagt boken ifrån mig vill jag ta upp den igen efter vad det nu varit som tvingat mig att pausa … Det kännetecknar som bekant en bra underhållningsroman. I Tills kärleken skiljer oss finns också väldigt fina poetiska formuleringar.”
Dagensbok.com

“En underbar debutroman av Anna Lönnqvist. En roman som beskriver det vi ofta tänker på. Har jag valt rätt? Vad vill jag med mitt liv? Hur vill jag leva?
Mycket bra verklighetsförankrad roman som får våra funderingar att kanske kunna komma fram till något beslut som är bra för oss själva.”
Eva’s bokblogg, Betyg 5 av 6

“Till en början var jag så arg på den här kvinnan … Varför kunde hon inte bara skilja sig? Så slog det mig. Det är inte så himla enkelt. Jag vet precis hur det är.”
“Jag kan känna igen mig så otroligt mycket i relationen, framför allt det manipulativa hos mannen.”
“Den här boken tog rätt hårt på mig, och jag läste även ut den på bara ett par dagar. Historien är framför allt viktig att ta upp, då jag tror att detta maktspel som Susanna blir utsatt för sker oftare än vi tror.”
“Språket var intressant … gillade det massor. Det fick en att tänka efter och det här var definitivt ingen bok som en kunde slöläsa. Med andra ord, ett bra betyg från mig!”
AlexBokhylla

“Känner ni för en perfekt sträckläsarbok, eller söndagsbok som jag också kallar det? Ni vet en sån där bok där man snabbt förs framåt i berättelsen och inte vill sluta läsa? Då ska ni läsa Tills kärleken skiljer oss!”
“… 
 alla i den här berättelsen irriterar mig och jag gillar att bli lite smått förbannad på litterära personer.”
“En modern relationsroman med driv som dessutom väcker starka känslor hos läsare. Missa inte!”
Bloggbohemen

“Susannas tillvaro är minst sagt komplicerad … känner verkligen med henne i hennes osäkerheter och vilja att räcka till. Det är en skicklig balansgång av författaren, att skriva henne så.”
“… beskrivningarna av sex tillåts ta stor plats. Det är alltid svårt att sätta ord på själva “akten” utan att det känns klumpigt eller töntigt, men jag tycker att författaren lyckas bra att beskriva både lust och sex och ur ett kvinnligt perspektiv.”
“… ilskan ger bra driv i läsningen … Läs du också. Den här boken är en riktig bladvändare!”
Västmanländskans bokblogg

“En feminist som vill göra ett statement skulle skriva såhär. Det har gjorts av flera förut; Denise Rudberg, Katarina Wennstam och Jenny Strömstedt för att nämna några.”
“Anna Lönnqvist kan konsten att skriva bra sexscener … det är jämställt och fint och det är hett.”
“Hon har också lyckats skriva en bladvändare som den snabbläste läser ut på tämligen kort tid.”
Feministbiblioteket

”En riktig bladvändare … med stort driv och spänning. … boken var så bra! Jag ser fram emot Anna Lönnqvists nästa bok!”
Boklusens Bokblogg, Betyg 4/5

“Den här boken är fenomenalt bra och Susannas irriterande vana att skuldbelägga sig själv gör mig vansinnig samtidigt som jag så många gånger känner igen mig i henne och hennes beteende. Den lyckas med något så ovanligt som att vara spännande, välskriven och ha förbannat irriterande karaktärer (inte att de inte är välskrivna och trovärdiga men de irriterar mig till vansinne) – på en och samma gång. Sjukt bra bok. Läs den!”
Ylva Lee Lindell – Bokstäver och Skriverier

“… jag tror det finns väldigt många Susannor där ute. Och tyvärr en hel del Philipar också. Hur irriterad jag än blir på Susanna, på hennes passivitet, hennes blindhet, hennes lögner, hennes svartsjuka och hur hon trasslar in sig, så har jag ändå sympatier för henne.”
“En riktigt bra relationsroman och en debut som ger mersmak.”
Hyllan

“… Susanna lägger så mycket skuld på sig själv så att det gör ont i mig som läsare. Jag vill bara berätta för henne att hon inte ska behöva förändras för sin mans skull! Romanen är välskriven och dialogerna intensiva och känslomässigt dras jag verkligen med i denna samtida relationsroman.”
Pappersfågelns boktips