Tjugo år till dig

En varm relationssaga om kärlek, vilsenhet, oväntad vänskap och en längtan större än allt annat

Tjugo_ar_till_dig.jpg

Linn har en turbulent sommar bakom sig. När hon på egen hand bestämmer sig för att uppfylla sin längtan efter barn slutar det i en smärtsam förlust. Hon flyr från sin barninredda lägenhet i Stockholms innerstad till natursköna Abisko.

På fjällstationen jobbar Joel. Han har bara en het önskan i livet, men förhoppningarna går i kras när flickvännen sviker. Han lämnar förortsvillan i Stockholm för nordligaste Lappland.

För tjugo år sedan möttes Linn och Joel på en stökig universitetsfest. En kväll Joel aldrig kunnat glömma men som Linn knappt kommer ihåg. Omgivna av det vackra och dramatiska fjällandskapet korsas nu deras vägar igen. Men de hinner inte mer än träffas innan deras tidigare liv kommer ikapp.

Vad hände egentligen luciakvällen för tjugo år sedan? Varför vägrar Carin, den sjuttioåriga kvinnan på tåget, att lämna Linn ifred? Och varför riskerar Joel allt för att bevara sin hemlighet? Under några omtumlande och dramatiska septemberdagar tvingas Linn och Joel söka inom sig för att få svar. Men går det att släppa taget om den enda drömmen man någonsin haft?

Under 2016 släpptes Tjugo år till dig — den fristående uppföljaren till Tills kärleken skiljer oss — där sidokaraktären Linn har fått ta plats och bli huvudperson. Det är en fängslande och tankeväckande relationsroman om kärlek, vilsenhet och oväntad vänskap. Om hur det är att definieras av sitt förflutna och modet som krävs för att våga bryta sig fri.

Tjugo år till dig finns som inbunden, e-bok och ljudbok. Hösten 2017 kommer den ut som pocket.