En kväll i juni

”Denna bok tar mig med storm och det är nog det bästa jag hittills läst av Anna. Det kan inte bli annat än en riktig fullpott!”
BOOKS BY JENNIFER

”Wow, vilken bok! Så känslosam och berörande. Så full av kärlek, drömmar, livsval, sorg, missförstånd och önskan om att våga följa sitt hjärta. Kort sagt alla ingredienser som behövs för en förstklassig feelgood.”
BOKTANTEN

”Det finns ett uttryck: ”You had me at hello”, och det beskriver denna bok för mig. Vilken bok, vilket djup. Det här är romantisk feelgood när det är som bäst. Jag är vid flera tillfällen helt gråtmild och jag känner de inblandades smärta och sorg. Det är så skört, smärtsamt, fint, passionerat och hoppfullt skrivet. Anna, dina böcker är makalöst bra.”
MADDES BOKSIDA

Hur stor betydelse ska en enda kväll egentligen få ha för våra liv?

Ella och Ben träffas en kväll i juni 2007 utanför Gröna Lund. De tillbringar en intensiv kväll tillsammans, innan de måste skiljas åt och Ben ta tåget hem till Kiruna. När dörrarna stängs är de säkra på att de snart kommer att ses igen.

Tolv år senare lever Ella i en trygg relation med sin barndomsvän Leon, en perfekt matchning enligt deras omgivning. Hon jobbar som frilansskribent och har precis fått ett erbjudande om att spökskriva biografin om den legendariska, men något svåra, Fredrika Bergh – en av Sveriges mest framstående näringslivskvinnor.

När Ben oväntat dyker upp igen ställs allt på ända. Ella har aldrig glömt kvällen de sågs, men inte heller Bens svek och hon är fast besluten om att det inte förändrar något. Men ju längre hon kommer i arbetet med boken om Fredrikas liv, desto mer osäker blir hon på sitt eget. Ska hon göra samma misstag som Fredrika en gång gjorde, eller ska hon våga släppa allas förväntningar och leva för sin egen skull?

En kväll i juni är en känslosam berättelse om omedelbar attraktion, förlorad kärlek, svåra livsbeslut och att våga släppa allas förväntningar och leva för sin egen skull. Om att någon vi aldrig har mött förut inte känns som en främling, utan snarare som någon vi har känt väldigt länge. Den utspelar sig i ett somrigt Stockholm och dess omgivningar, där en kärlekshistoria för drygt femtio år sedan och en vänskap som växer fram över generationsgränserna får stor betydelse för handlingen, och rör sig mellan nutid och sommaren 1968. Det är Anna Lönnqvists sjätte roman.

UTGIVNINGSDATUM: 23 juni 2021

OMSLAG: ANNA HENRIKSSON