Minns oss som nu

”Vintergnistrande naturskildringar och hänförande förälskelser, Anna Lönnqvist har skrivit ännu en förtjusande kärleksroman fylld av bitterljuvt vemod men också åtrå och hetta. Jag föll som en fura, även denna gång.”
BREAKFAST BOOK CLUB

”En berg-och-dalbana av känslor får mig att både mysa, rysa och låta tårkanalerna flöda fritt. Anna Lönnqvist är så skicklig på att skildra relationer. Det finns en äkthet och värme i berättelsen, och det är också själva styrkan i Lönnqvists romaner. De handlar om vanliga människor, vanliga problem, vanliga känslor – men inramade och kryddade så att det blir till något utöver det vanliga. Minns oss som nu är varm och förtjusande vinterromantik som går rakt in i hjärtat.”
BOKBLOGGEN HYLLAN

”Jag är tagen, berörd och alldeles varm i hjärtat! ‘Minns oss som nu’ av Anna Lönnqvist är en alldeles underbar berättelse. En känslosam och oerhört välskriven roman som är helt omöjlig att lägga ifrån sig. Anna Lönnqvist har en enastående förmåga att skapa berättelser som berör på djupet och karaktärer som blir som nära vänner och är omöjliga att glömma.”
AGNETA NORRGÅRD, BOKTIPSARE I P4, TIDIGARE SVT GO’KVÄLL

När Thea reser till Sunnanby hoppas hon på en kort och okomplicerad visit, men den lilla norrländska byn visar sig snart dölja långt fler hemligheter än hon någonsin kunnat ana …

Dagen före julafton anländer floristen Thea, högst motvilligt, till ett frostigt Sunnanby från somriga Nya Zeeland. Hon har två veckor på sig att ta hand om dödsboet som hennes mammas moster lämnade efter sig, sen ska hon åka tillbaka för att fortsätta driva sin älskade blomsterbutik. Den som har blivit hennes allt sen Thea flydde från Sverige drygt tre år tidigare, fast besluten att aldrig återvända.

Huset som Thea har ärvt inhyser en stor syateljé och visar sig snart vara fullt av hemligheter, och mostern Marianne betydligt mer passionerad än hennes ensamma tillvaro tydde på. Thea blir snabbt uppslukad av att finna svar. Samtidigt träffar hon Tim den snygga, men gåtfulla fotografen och märker hur hon börjar dra paralleller mellan sitt eget liv och Mariannes. De verkar ha mer gemensamt än hon någonsin kunde tro.  

Thea bär dock på en egen tung hemlighet och vet att hon aldrig mer kan ha ett förhållande. Tim i sin tur har ett trassligt förflutet som hans hjärta aldrig återhämtat sig från. Drömmen om dem är omöjlig redan från början och när tiden rinner ifrån dem visar sig Tim också ha dolt saker som får långt större konsekvenser än han själv kunde ana. Allt de hade var nu.   

Minns oss som nu är en romantisk feelgoodroman, en historia om krossade hjärtan, svåra livsbeslut och en längtan efter den sanna, stora kärleken. Det är den andra helt fristående delen i en serie kärleksromaner som utspelar sig i den idylliska norrländska orten Sunnanby och Anna Lönnqvists femte roman.

UTGIVNINGSDATUM: 8 januari 2020

OMSLAG: ANDERS TIMRÉN