OM MIG

Jag heter Anna Lönnqvist, är född i Luleå 1973 och bor sedan drygt tjugofem år tillbaka i Stockholm. Jag skriver romantiska feelgoodromaner och så länge jag kan minnas har jag själv slukat stora kärlekshistorier, vare sig det gäller böcker eller filmer. Men det är inte bara kärleksrelationerna som är viktiga i mina romaner; det är också vänskapsrelationerna som växer fram, inte sällan över generationsgränserna. Alla mina romaner behandlar också allvarliga ämnen, på ett eller annat sätt. Karaktärerna man möter har varit med om något i det förgångna, som påverkar dem fortfarande, och gör att de inte kan eller förmår sig leva det liv de skulle kunna göra. De står vid ett vägskäl när romanen börjar och är inte lyckliga (även om de kanske tror och inbillar sig att de är det). En feelgoodroman betyder ju inte avsaknad av problem enligt mig – tvärtom – och mina karaktärer får verkligen kämpa för att komma till insikt om sig själva och hur de ska leva. De tampas med rejäla utmaningar och hinder på vägen för att nå fram till sina hoppfulla slut.

Målet när jag skriver är att mina romaner verkligen ska kännas, och vare sig man fäller en tår på slutet, eller har ett leende på läpparna, ska de lämna en varm känsla efter sig.

När jag inte skriver tycker jag om att baka alla sorters sötsaker man kan tänka sig, fika, ta långa promenader eller en sväng i löparspåret, titta på serier och filmer, och åka norrut. Jag älskar fredagar och bubbliga drycker. Och att läsa. Förstås. Hoppas att vi möts mellan boksidorna och att ni ska gilla det jag skriver!

Foto: Kajsa Göransson