Tills kärleken skiljer oss

Utdrag ur Tills kärleken skiljer oss

 Susanna kastade sig ut från tåget på Vallentuna station och småsprang i den nya snön. Så hade det då kommit till slut, snöfallet som alltifrån meteorologer till sociala medier pratat om. Det tunna, fina täcket hade lagt sig som en förrädisk hinna över de tidigare isiga gatorna, men hon brydde sig inte om halkrisken utan spurtade för att bli fri kylan som inte bara fanns utanpå, men också satt orubbligt fast inuti.

Precis framme vid huset förlorade hon dock fästet, och fötterna gled ohjälpligt bakåt. Snart låg hon på mage på den snötäckta uppfarten, med blicken vänd mot framsidan av villan. Hon fick en ingivelse att vilja borra ner huvudet i snön, försvinna bort. I stället betraktade hon den vita stenfasaden framför sig. Fasaden var ny, slät och utan ojämnheter. Fläckfri. I mörkret syntes i och för sig inte den fina jämna ytan. Men hon visste att den fanns där. Hade känt den med egna händer under sommarhalvåret, när hon låtit handflatorna smeka ytterväggarna på samma lätta vis som hon rörde vid sina barns kinder. Hon hade trott att det var på samma sätt med Philips och hennes förhållande. Att de trots toppar och dalar, saker som rörde sig under ytan, visste vad de hade tillsammans. Att de spelade huvudrollerna i team Lindström. Egentligen avskydde hon att använda den benämningen på sin familj. Ändå hade hon själv börjat slänga sig med uttrycket, efter att ha hört de andra föräldralediga mammorna prata i just de ordalagen om sina närmaste. Som om familjen var en enhet. Inte man och kvinna. Barn. Separerade individer. Utan allihop tillsammans. Ett lag. Vinnande förstås. Ett team som jobbade resultatinriktat mot samma mål. Men vad som dolde sig inunder den glänsande fasaden kunde ingen ana, allra minst de som själva befann sig mitt i.

© Anna Lönnqvist

6 reaktioner till “Utdrag ur Tills kärleken skiljer oss”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s