Redigering, Tills kärleken skiljer oss

Editing in process …

Då är jag igång igen då! Deletar, skriver om, lägger till … Konstigt det där. Att först tar man bort massor av sin text. För att sedan addera ny. editEftersom jag är nästan tom på ord just nu (alla jag har går åt till romanen), citerar jag fritt från en av mina favoritsidor, angående ämnet redigering:

”Det ska inte bort för att det är sopigt (eller ja … inte alltid i alla fall), det ska bort för att berättelsen kräver det. Det ska bort för att något annat ska få mer plats. De pärlor jag stryker måste väck för att de som är kvar ska glimra desto vackra. Därifrån kan man sen smycka den lite. Justera, fördjupa, rent av lägga till något (!). Det är finliret, och har du gjort ditt jobb så kommer belöningen nu. Känslan av att det blev bättre än du föreställt dig.”

8 reaktioner till “Editing in process …”

    1. Precis! Det är lätt att låsa sig fast vid vissa uttryck eller partier som man skrivit. Och svårt att stryka det man blivit förälskad i. Men som du säger nödvändigt, om det inte tillför något till berättelsen.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s