Livsbetraktelser

Om Eurovision, Will Hunting och drömmar

Jag såg vinnaren Conchita, Sanna och några till. Sen zappade jag över till Will Hunting på kanal nio, en film som jag har sett säkert ett tiotal gånger sedan den kom ut 1997. Det är med filmer som med böcker. De som berör, de vars scener fastnar och bränner till på näthinnan, de som skapar en känsla som dröjer sig kvar långt efter att bildskärmen har slocknat eller boken fått sin slutgiltiga plats i bokhyllan – de kan man se/läsa hur många gånger som helst! Och jag gillar lyckliga slut. Har ni inte sett filmen, se!

Gårdagen spenderades i omgivningarna nedan. En dag ska jag sitta och skriva med den här vyn framför mig. Det är drömmar som för oss framåt. Som gör livet värt att leva. Och hårt slit för att nå den drömmen. En sann klyscha, kämpa för din dröm om den är värd att kämpa för!

Om Eurovision: Sanna gjorde bra ifrån sig och rätt låt vann av flera orsaker än att den faktiskt var bra. Det är ju det här med drömmar. Också om en bättre värld. Vissa saker är värda att kämpa för. Vissa saker måste vi fortsätta kämpa för. Alltid.
hav

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s