Skrivreflektioner

Har laddat batterierna

Lilla … tillsammans med den här lilla tjejen i helgen. Igår stod höstpromenad på schemat. Idag har det mest varit innelek i det ruggiga vädret. Förkylt har det också blivit, får se var det bär hän … Under tiden har tankarna jobbat vidare med nya romanen. Kliar verkligen i fingrarna att sätta igång på allvar, samtidigt om jag funderar om det är så stor idé innan jag redigerat klart roman 1. Ni som skriver, hur jobbar ni? Skriver ni på flera projekt samtidigt eller ett åt gången?

10 reaktioner till “Har laddat batterierna”

 1. Jag har alltid flera saker på gång samtidigt och trivs mycket bra med det. När det inte går bra med det ena tar jag vid och skriver på det andra. Med olika genrer som jag skriver i; noveller, sagor, dikter och romaner finns det sällan en ursäkt god nog att inte skriva på något av dessa skrivprojekt!

  Gilla

 2. Peppande att höra! Och även om jag skriver i samma genre, ska jag nog försöka driva de här projekten samtidigt, så gott det går. Har även märkt att det ena projektet kan ge input till det andra, även om de inte alls handlar om samma sak. 🙂

  Gilla

 3. Jag har väldigt svårt att släppa det jag skriver på för något annat. Har inte ens försökt. Jo, jag gick tillbaka till första manuset som är ute hos förlagen och redigerade de tre första kapitlen men sedan återgick jag till andra manuset. En sak i taget och kronologisk ordning ska det vara :).

  Gilla

 4. Jag tror nog att det kommer att bli så för mig med. När roman 1, Tills kärleken skiljer oss, är hos förlaget för bearbetning/feedback, kan jag jobba med nya romanen, men det måste vara fullt fokus på roman 1, när så krävs. Jag ser inte att jag kommer att växla mellan projekten från timme till timme, dag till dag … då blir det en sak i taget. 🙂

  Gilla

 5. Jag har väldigt svårt för att börja tänka på någon ny roman på allvar innan den jag håller på med är helt klar. (Ofta tror jag dessutom att den är klar flera gånger innan den verkligen är det:-) Däremot skriver jag gärna noveller samtidigt.

  Gilla

 6. Nu har det råkat bli så att jag skriver på två saker samtidigt eftersom jag och Johanna skriver tillsammans. Å andra sidan är det kanske snarare så att jag låter mitt egna projekt ”vila” ett tag, jobbar alltså inte aktivt med det men tänker ändå en del på det..

  Gilla

  1. Jag tror det kan vara en fördel att låta ett projekt vila ett tag. Och att man då bearbetar det i tankarna är inte alls fel! 🙂

   Gilla

 7. Lustigt att vi hela tiden är på samma spår och tänker/jobbar lite på samma sätt. Vi pysslade med våra manus (och bloggade sporadiskt) samtidigt, fick kontrakt samtidigt, ger ut debutböckerna samtidigt och är i samma tankar gällande manus 2! Jag jobbar helst klart med ett projekt åt gången om de rör sig i samma genre. Men i somras, efter att jag skrivit kontrakt, satte jag igång och skrev intensivt på 2:an (som funnits i huvudet ett tag). Sedan lades allt fokus på 1:an igen när framsida, baksidestext och redigeringsfasen satte igång. Nu har det precis skickats iväg till redaktör och redigering 2 påbörjas 16 december. Så nu tror jag inte att jag kan hålla mig ifrån 2:an en månad…

  Gilla

 8. Ja, det är verkligen lustigt! 🙂 Och kul! Att vi parallellt jobbar mot debuten på liknande sätt, har 2:an i tankarna/börjat skriva osv. Ska snart gå in i redigering igen så vi går omlott …

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s