Livsbetraktelser, Tills kärleken skiljer oss

Det är mycket nu …

säger människorna runt omkring mig inklusive jag själv. Vi rusar fram i 180, suckar lätt och mumlar ”mycket nu, för mycket …” Ändå fortsätter vi i samma anda. Ser självmant till att vår tillvaro är överfylld av aktiviteter. ”Jag orkar snart inte mer”, viskar någon. ”Stress”, säger en annan. Men vi fortsätter springa. En hetsjakt på vad? Att bli lyckliga? Eller för att det ska vara så? För att det faktiskt krävs?

”Vad ska du göra i helgen?”, brukar vara en vanlig fråga på jobbet, en fredagseftermiddag. Svarar man ”ingenting”, blir man utstirrad som man vore dum i huvudet. Vad menar du? Ingenting? Går det? Får man göra så? Och framför allt är man inte rent av konstig, udda, om man inte har planerat in något?

Jakten på det perfekta livet berörs på olika sätt i ”Tills kärleken skiljer oss”. En svår balans mellan arbete, att vara familj och vänner till lags, och att våga gå vår egen väg. Att förverkliga vår dröm, som kanske står emot vårt övriga liv.

Jag tycker det är intressant hur vi väljer att leva vårt liv och varför. Men det är inte alltid lätt, att veta hur man ska göra för att det ska bli bra. Om någon har funnit svaret, vilja jag gärna veta. 🙂

 

4 reaktioner till “Det är mycket nu …”

  1. Man ska leva sitt liv som man själv vill. Man har bara ett och det är väldigt kort och kan genom olycka eller sjukdom bli ännu kortare. Så jag förespråkar vänligt men mycket bestämt att man ska göra det man själv vill utan att bry sig om allmänhetens förväntningar. Jag läste en undersökning på nätet för lite sedan där frågan kom upp om vad man ångrar mest i livet (de som hade döden nära inpå tillfrågades) och det ”mesta” svaret var just detta: Man ångrade att man inte levt sitt liv mer som man själv hade velat. Sorgligt!

    Gilla

    1. Bra och insiktsfull kommentar! 🙂 Och tycker du har rätt, även om det inte alltid är helt lätt att efterleva. Men som du säger, vi har bara ett liv och måste ta tillvara på det …

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s