Livsbetraktelser

De små ögonblicken i livet

Häromkvällen var det bastubad i stugan. Bastubad med utsikt över solen som gick ned i Umeälven. Vi slängde in vedträ efter vedträ i aggregatet och svettades ut dagens arbete på tomten. När huden var så ångande varm att vi nästan inte stod ut sprang vi ned till det isbeklädda älvbrynet och doppade oss i vattnet. Mina fötter domnade bort när de sjönk ner i den fyragradiga sandbottnen men när jag rusade upp till bastun igen, var jag uppfylld av en sådan känsla av lycka och frihet, att jag kände mig hög. Och jag tänkte att det här är att leva. De små ögonblicken i livet. Som blir större än allt.
älven

2 reaktioner till “De små ögonblicken i livet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s