Roman, Skrivreflektioner

Så här kan det se ut

… när en ny roman ska skrivas. Skisser, bilder och pilar fram och tillbaka. På det här sättet skapar jag mig en struktur kapitel för kapitel. Kanske inte ser så strukturellt ut men för mig blir det en bra översikt och grund att stå på.

Jag känner verkligen att jag är på rätt väg nu med roman nummer två och den känslan, när jag har hittat den idén, gör att det pirrar i hela kroppen. Nu vill jag sätta igång och skriva på allvar. Men först blir det fler övningar som nedan (bilden är medvetet suddig, ber om ursäkt för det, men vill förstås inte avslöja handlingen i nästa roman).

skiss

2 reaktioner till “Så här kan det se ut”

  1. Det är intressant hur olika författare strukturerar upp sina böcker. Verkar finnas lika många sätt som skrivande människor. Själv får jag nästan panik över mitt eget sätt – att skriva rakt upp och ner från början till slut. Har försökt att skapa struktur, listor, post-it men det går liksom inte. I nuvarande manus skriver jag flera parallella historier, dåtid och nutid….puh….kanske borde ta fram block och penna ändå…:-)

    Gilla

    1. Håller med! Verkar finnas hur många sätt att planera sitt skrivande på! Imponerande att du skriver ”rakt upp och ner” och håller allt i huvudet. Jag kommer också ha flera parallella historier nu och då tycker jag det känns nödvändigt att skissa på berättelsen innan. Trevlig helg!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s