En kväll i juni, Feelgood, Manus, Romantisk feelgood, Uppföljare

Intensiv skrivperiod

Jag är inne i en väldigt intensiv skrivperiod just nu även om jag, när jag skriver detta, har en skrivpaus under några dagar när manuset till nästa roman (min sjunde!) är hos min förläggare för en andra genomläsning. När jag har fått feedback från henne blir det fullt ös med att fortsätta skriva om manuset fram till jul då det ska skickas vidare till min redaktör. Under våren kommer jag sedan att fortsätta redigera manuset tillsammans med henne, och i början av juni kommer boken ut. Ungefär ett år efter att jag började skriva råmanuset.

Precis som i En kväll i juni utspelar sig min kommande roman under två tidsepoker: nutid och 1965, och den här gången får den historiska delen ännu mer plats. Berättelsen krävde helt enkelt det! Och jag tycker verkligen om att skriva historiskt. Också. För det är i den nutida berättelsen som du hittar min nya huvudkaraktär, Céline, som du också möter i epilogen för En kväll i juni. Jag gillar att binda ihop böcker på det sättet; de är fristående men har ändå beröringspunkter med varandra (Céline är exempelvis också barnbarn till en viktig person i En kväll i juni och i min nya roman finns också andra element av igenkänning med den). Ett grepp som jag själv gillar som läsare. Men ännu återstår som sagt väldigt mycket jobb innan allt är på plats. Så just nu försöker jag ladda batterierna innan jag ska på’t igen, vilket bland annat innerbär mer tid med familjen, långa promenader och advents-/julbak. Jo, det är helt okej att börja redan nu! Särskilt om man inte har tid sedan, och dessutom älskar lussebullar, pepparkakor, småkakor och andra godsaker. Som jag.

Foto: Kajsa Göransson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s