Årets feelgoodroman, Feelgood, Innan morgonen gryr, Release, Releasefest, Roman, Romantisk feelgood

Releasevecka och nominering till Årets Feelgood!

Inte undra att nerverna är utanpå kroppen. I morgon kväll är det releasefest för min nya bok ”Innan morgonen gryr”, på torsdag den 9 juni släpps den som ljudbok/e-bok och på fredag den 10 juni som inbunden bok. Och redan innan den släppts är den nominerad till Årets Feelgood 2022! Så här fint omdöme fick förresten boken av BTJ (Bibliotekstjänst):

”En ömsint historia om kärlek, passion och sökandet efter ursprung … Miljön känns levande, och karaktärerna engagerar. Anna Lönnqvist skriver rappt och ledigt med fin rytm i språket … En trevlig bokpärla med engagerande intrig och karaktärer som berör.”

Så glad för det! Nu hoppas jag bara att ni läsare ska ta boken till era hjärtan också!

”Innan morgonen gryr” utspelas i nutid och sommaren 1965. Idén till boken fick jag när jag bläddrade igenom ett av min mammas gamla fotoalbum från när hon var ung. Just sommaren 1965 jobbade hon nämligen som barnsköterska på en småbarnskoloni på Blidö i Stockholms skärgård, och när hon berättade för mig om sitt liv den sommaren lät det så spännande att jag direkt visste att detta måste jag bara skriva om! Även om ”Innan morgonen gryr” är en fiktiv berättelse har jag fått inspiration till flera scener, karaktärer och miljöer i den historiska delen av boken genom min mamma. Jag hade helt enkelt inte kunnat skriva berättelsen på det här sättet om hon inte så generöst hade delat med sig av sina minnen, och därför känns boken väldigt betydelsefull för mig. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s