Livsbetraktelser, Redigering, Tills kärleken skiljer oss

Om svett, ordens makt och andra betraktelser …

”Vilken otroligt spännande bok! Jag var helt svettig mot slutet.”  Så skriver min redaktör som jag inväntar feedback ifrån. Jag suger åt mig av hennes ord. För jag vet ju. Att det snart kommer en diger lista med förändringar att göra. Men till dess tillåter jag mig att vila i orden. Njuta. Tills det är dags att dyka ner i redigeringsomgång tre.

På tal om ord. Har ni tänkt på ordens makt? Både i tal och i skrift. Hur små, små ord kan lyfta eller stjälpa. Få oss glada eller nedstämda. Eftertänksamma. Hur viktiga orden är. Och hur dåliga vi kan vara på att använda dem rätt.

”Vad fint du springer”, sa en äldre kvinna till mig, när jag sprang förbi henne på löpturen idag. Jag var trött. Svettig. På slutet av rundan. Men den okända kvinnans ord fick mig att lyfta blicken. Hugga i. Kämpa ända fram. Känna mig duktig.

Nu ska jag läsa Katerina Janouchs Nattsländan. Har läst alla böcker i Cecilia Lund-serien och gillar dem skarpt! Hennes ord gör mig inspirerad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s