Conflict for breakfast and lunch …

”Nothing moves forward in a story except for conflict”, står det i Robert McKee’s bok och det är ju så sant. Och då är begreppet ”conflict” förstås brett. ”2013-11-29 08.31.44 Vad som helst” som ställer till trubbel för huvudpersonen eller huvudpersonerna.  Ändå är det inte alltid så enkelt det där. Som det verkar. Att få till det. Man kan skriva ett bra kapitel, en fantastisk scen. Men inser plötsligt att det inte för texten framåt. Och så måste man stryka. Kill your darlings … Det ska vara ”conflict for breakfast and conflict for lunch …” Det finns många handböcker i skrivande. Dessa är några jag förkovrat mig i på sistone. Mycket ”film” i dem, men det gillar jag!

4 reaktioner på ”Conflict for breakfast and lunch …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s