Livsbetraktelser, Redigering

Fast i redigeringsbubblan

Har inte köpt en enda julklapp ännu. I stället lägger jag all ”fri tid” på att redigera. Och faktiskt är det rätt skönt att slippa julhetsen och slänga sig över datorn så fort det finns möjlighet i stället. Fast det kan förstås bli lite jobbigt att stå där måndagen den 23:e december och inse att jag måste ut på stan och handla. Har hänt förr, kan mycket möjligt hända igen … Jag är inte den personen som är förutseende nog att handla julklappar långt i förväg, vare sig jag redigerar eller inte. 🙂 I många andra fall är jag en planerande person, men att köpa presenter är inte riktigt min grej. Kanske därför jag skjuter på det in i det sista?

En helt annan sak jag kom att tänka på när jag var ute och sprang på lunchen igår. Processen med att springa och skriva liknar varandra rätt bra. Åtminstone för mig. I början av ett pass går det ofta så trögt och segt, att jag är beredd att ge upp. Jag får kämpa för varje ord/steg. Orkar knappt ta mig framåt. Men jag kämpar på. För jag är en envis rackare och ger inte upp. Sen efter ett tag (om jag har tur), går det lättare. Andningen kommer igång. Hastigheten ökar och det flyter på! Det är kul att skriva/springa!

Flytet kommer inte varje pass, inte ens varannan, men när det händer, när jag flyger fram, den känslan! Det är den jag vill komma åt och det är därför jag ger mig ut och springer i ur och skur eller sätter mig framför datorn kväll efter kväll. För att få uppleva de där enstaka tillfällena. Konstigt egentligen vad man gör för några sekunders berusning!

2 reaktioner till “Fast i redigeringsbubblan”

  1. Klockren liknelse, jag känner samma sak när det gäller träning och skrivandet.
    Fast jag tycker julklappshandeln är riktigt rolig, hade jag råd skulle jag köpa berg av julklappar till alla nära och kära. :))

    Gilla

  2. Kul att du gillade liknelsen! 🙂 Jag tycker om att ge bort men är så förbaskat dålig på att komma på vad jag ska ge av någon anledning, så därför drar jag mig för att handla …

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s