Livsbetraktelser

I morse vaknade jag …

2013-12-01 15.58.49med hjärtat i halsgropen. Nej, inte på grund av en mardröm, utan för att jag var så stressad. Jag måste göra det där och det där och det där innan jul, annars … Ja, annars vad? För några dagar sedan lutade jag mig tillbaka och trodde att jag var oberörd av julhetsen det här året. Men inom loppet av några timmar hann livet och stressen ikapp mig. Barn som får fyrtio graders feber och inte vill annat än att sitta i famn. Klappar som trots allt måste köpas. Arbete som ska slutföras. Redigering av bok. Julbak. I år har jag försökt begränsa alla aktiviteter men när sonen ser på en med bedjande ögon, ”snälla mamma kan vi baka lussebullar?”, går det liksom inte att säga nej.

Men som sagt, annars vad …? Det skulle knappast vara en katastrof om jag inte hann med de där sakerna jag föreställt mig att göra innan den tjugofjärde. Jag är nog en okej mamma även om jag inte bakar, syltar och saftar … Jobbet finns alltid kvar hur fort jag än spurtar … Och boken, ja den har i och för sig en deadline men jag har avsatt tid för att skriva under julhelgen. Allting ordnar sig. Det gör det alltid. På ett eller annat sätt …

Glad tredje advent förresten!

4 reaktioner till “I morse vaknade jag …”

  1. Ja, det är så himla svårt det där att bara tagga ner. Nu måste jag redigera mitt manus över barnens jullov samtidigt som vi ska ha gäster boendes här fyra dagar över julen. En nerv vid ögat har börjat rycka som en jojjo – kanske inte så konstigt, man kan ju bli stressad för mindre. Men man måste nog verkligen försöka att prioritera – att helt enkelt inte göra allt. Du har ju gjort lussebullar nu – då kan du ju skippa något av de andra måstena! Njut av bullarna och en stund med barnen i soffan! Det räcker gott och väl!

    Gilla

  2. Tack! Ja, det blir nog inte så mycket mer än just lussebullsbak när det gäller eget bakande och fixande i år. Man kan verkligen bli stressad för mindre. Ska också redigera i jul, har en deadline den 2:a januari … Hoppas du får en fin jul ”trots” redigering, fullt hus m.m. Och försök njuta så gott det går mellan varven!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s