Livsbetraktelser, Skrivreflektioner

Det svåra i att säga positiva saker

På senare tid har jag på mer eller mindre förekommen anledning tänkt på hur dåliga vi är på att tala om att någon har gjort något bra. Det är så mycket lättare (tycks det) att säga att saker är dåliga. Och även när vi tycker att något är bra så säger vi det inte. Av rädsla kanske? Anna Lovind formulerar det som vanligt så på pricken bra. Hon har väldigt bra och tänkvärda inlägg. Ett följetips!

I dag har varit en sådan där typisk tråkig måndag. Så är det ibland. Jag som egentligen gillar vardagar. Jag har fortsatt fylla på synopsis för mitt manus så här i efterhand. Man kan göra så, sammanfatta det man redan har skrivit. Perfekt för att förstå vad man egentligen vill säga och om manuset har luckor som behöver åtgärdas inför kommande redigering. Och så har jag funderat massor på temat i min berättelse. Vad handlar den om? Egentligen?

Snart Homeland. Endast på svt play i dag. Snacka om cliffhanger i senaste programmet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s