Manus, Skrivreflektioner

Films are played out in the heart

Not the head. Så rätt! Och exakt samma gäller för romaner. Vi måste bli berörda (i själ och hjärta) om det ska vara en bra bok/en bok som verkligen påverkar oss (för smaken är bekant som …).

Har så smått börjat fundera på nästa manus och innan jag börjar skriva synopsis går jag alltid igenom samma procedur: läser det mesta jag kan komma över när det gäller skrivande. Förutom böckerna nedan, eller mest faktiskt, googlar jag på Internet. En favoritsajt som jag återkommer till är just denna. För när det gäller att skriva romaner kan mycket som gäller screen writing för film även appliceras på att skriva skönlitteratur (i alla fall om du skriver i syfte att underhålla läsaren, vilket för mig är trivialt). Tips alltså, om du liksom jag är en skrivande människa. 🙂 Inte för att ovan är lätt att åstadkomma. Hell no. Kanske det svåraste av allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s