Livsbetraktelser

Lässommar

Semestermode på bloggen nu som ni säkert har märkt. Dagarna går och flätas in i varandra. Jag vaknar på morgonen och undrar vilken dag det är. Det har varit en riktig lässommar för min del. Skrivpaus medan jag funderar på hur jag ska utveckla mitt nästa manus. Vill ha ett ordentligt synopsis att jobba efter innan jag sätter igång på allvar. Och vad är bättre för det egna skrivandet än att läsa andra? Just nu har jag snöat in på brittiska feelgoodförfattare (som många andra?); ex. Jojo Moyes och Mhairi Mcfarlane. Har läst ”Etthundra mil”, ”Sista brevet från din älskade” och ”You had me at hello”. Har även läst fler böcker av topplisteförfattare, bl.a. ”Konsten att höra hjärtslag” av Jan-Philipp Sendker. Det var en fin kärlekshistoria men lite för mycket ”Coelho-style” för mig, dvs. budskap om hur man bör leva. Däremot gillar jag verkligen Emma Hambergs ”Rosengädda-serie.”

”Etthundra mil” tycker jag var Jojo Moyes bästa hittills, bättre än ”Livet efter dig.” Läser mycket feelgood eftersom jag själv skriver i den genren, men framöver är det dags för annat. Ska ge mig i kast med Kristina Sandbergs böcker om Maj. Och ska läsa Liza Marklunds sista bok om Annika Bengtzon förstås. Har läst alla i serien.

Förutom läsning är det även en springsommar. Springer ca en mil varannan dag, mer än jag sprungit på många år, och mår verkligen så bra av det.

Lyssnar ni på Sommar i P1? Även det och andra poddar har det blivit mycket av för min del. Vi är hemma i Sverige hela sommaren, inte helt rätt val i år med tanke på vädret. Kanske blir det en resa längre bort i januari-februari i stället. Annars är det redan nu bestämt att vi åker utomlands nästa sommar. Känns som man måste solsäkra i alla fall en del av semestern nästa år efter den här sommaren.

Nu är det dags att baka ut pizzadegen som står på jäsning och dricka ett glas rött. Regnet smattrar mot taket, brasan sprakar och livet är ganska bra ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s