Författarliv, Livsbetraktelser, Världen från ovan

Känslan (eller känslorna) just nu

Ja, men det är ju fredag – min favoritdag – så har en härlig fredagsfeeling. Det känns som om allt härligt ligger framför en även om man inte har något särskilt inplanerat. Vi firar nästan alltid in helgen med lite bubbel och så plockmat eller toast Skagen till middag. Inget som tar lång tid att laga. Inga krav. Och sedan blir det kanske att se på en serie eller film senare på kvällen med lite chips och godis.

Förväntansfull inför boksläppet av Världen från ovan även om det är över en månad bort. Den släpps den 15 juni i alla format.

Taggad inför ett nytt projekt tillsammans med en författarkollega och vän som vi på allvar börjar jobba med nästa vecka, även om planeringen varit i full gång ett tag. Mer information kommer, var så säkra!

Längtar tills det blir varmare. Det var så härligt när det var tjugo grader varmt förra fredagen och lördagen! Satt ute och solade i vår loungesoffa på altanen, åt lunch och fikade utomhus. Men prognosen framåt ser ju lite dyster ut … Ta på dig vinterjackan på Valborg, är tipset från meteorologerna. Burr! Men har ändå ett härligt vårpirr i magen. Älskar vår (och sommar)! Ljuset!

Skör … Jag är glad men också lite sorgsen, helt utan anledning. Eller just skör är nog en bättre beskrivning på det. Och denna skörhet dyker konstigt nog alltid upp på våren, fastän jag tycker så mycket om den.

Stressad, även om det är en bra stress än så länge, eftersom den är relaterad till en massa roligheter som väntar framöver vad gäller både boksläppet och författarskapet, och även privata saker. Men den här punkten hänger nog lite ihop med den ovan. Det är som om allt ska hända och hinnas med i maj och juni varje år. Inte konstigt egentligen om man blir uppjagad, känner att man inte räcker till alla gånger och således lite skör. Dessutom har jag mycket tidigare än jag brukar börjat skriva på min nästa bok och känner stressen att allra helst få råmanuset/första utkastet klart under de första veckorna av juli. Jag vill i alla fall inte släppa texten för länge, vill behålla närheten till den och karaktärerna. Vilket också är lite svårt med allt som händer den närmaste tiden. Denna vecka har varit en riktigt bra skrivvecka och jag har skrivit varje dag. Nästa vecka har jag något inbokat varje dag. En BRA sak är dock att jag tycker så mycket om den här berättelsen!

Glad för att vi äntligen har bokat en resa till Italien, närmare bestämt Sicilien, i sommar! Tycker så mycket om Sicilien – maten, drycken, vädret, naturen …

Peppad inför att laga god mat och baka i helgen. Om vi kör enkelt på fredagar brukar det bli i alla fall lite mer avancerad middag på lördagar och på söndag är det ju dessutom Valborgsmässoafton. Och dottern har efterfrågat att vi ska baka kärleksmums/mockarutor, vilket jag inte minns när jag gjorde senast men de är otroligt goda. Tips (eller snarare ett måste) om ni vill baka dem är att minst dubbla satsen med glasyr mot vad som brukar stå i typ alla recept.

Ja, men det var väl allt just nu. Då styr vi rakt in i helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s