Livsbetraktelser

Fredagslistan

En (gammal) lista med inspiration från andra bloggare, bland annat Forni.

1. Var är din mobiltelefon?

Bredvid mig på bordet.

2. Var är din andra hälft?

På väg hem efter att ha handlat sushi som vi ska äta i kväll. Yum!

3. Ditt hår?

Har varit hos frisören i dag så får väl säga att jag har en bättre hårdag. 🙂

4. Ditt humör?

(Nästan) alltid bra på fredagar ju. I går kväll hade jag dock ett litet break down efter att ha klantat mig rejält angående en grej som nu behöver göras om. Å andra sidan fick jag övning i saken i fråga … Tror det kan bli bra i slutändan.

5. Din dagsplan?

En ganska stor del av dagen har redan passerat när jag skriver det här, men började med ett besök hos frisören i förmiddags, satt sedan och skrev på mitt manus i några timmar innan det var dags att besiktiga bilen. Snart blir det en promenad och sedan chill …

6. Det bästa du vet?

Förutom familjen; sol och värme, vara ute i naturen, att köra bil ensam med musik på högsta volym, att sjunka ner i soffan med ett glas bubbel efter en intensiv jobbvecka, att laga en god lördagsmiddag tillsammans … Känns som jag kan fortsätta och fortsätta. 🙂

7. Din dröm i natt?

Kommer inte ihåg. Somnade lite för sent vid midnatt och vaknade till redan innan klockan fem av intensivt fågelkvitter utanför fönstret (antar att det finns värre saker att vakna av) och somnade sedan om till klockan sex när det var dags att stiga upp.

8. Ditt livsmål?

Oj, stort och svårt. Det jag vill bli bättre på i livet är att leva i nuet. Jag tittar hela tiden framåt och tänker; när det där händer kommer jag att bli lycklig(are). Rätt vanligt i och för sig tror jag att tänka så i stället för att bara vara nöjd med det man har just nu.

9. Rummet du är i?

Just nu sitter jag i fåtöljen i vardagsrummet. När jag jobbar sitter jag i fåtöljen i vårt sovrum. 🙂

10. Din hobby?

Mitt jobb är på sätt och vis min hobby, skriver nästan jämt. Men annars gillar jag att läsa, baka och promenera (fort). Blir mer och mer intresserad av allt som har att göra med trädgård också. Och så är jag väldigt mode- och sminkintresserad, även om det kanske inte märks. Haha …

11. Din skräck?

Att det ska hända mina närmaste något.

12. Var vill du vara om fem år?

En typisk anställningsintervju-fråga som jag är rätt kluven till, även om jag antar att svaret säger en del om vart man är på väg i livet, hur målinriktad man är etc. Men jag hoppas att jag har kommit ännu längre i mitt författarskap, jag skulle vilja att vi hade köpt en sommarstuga – längtar otroligt mycket efter det, jag vill ha en frisk och stark kropp och hoppas att jag äntligen har gjort slag i saken och börjat styrketräna. Jag hoppas att jag känner mig lugnare och mer tillfreds i själen.

13. Var var du i går kväll?

Med min dotter på sångträning medan jag själv satt och skrev på bibblan.

14. Vad är du inte?

Lugn, även om en del kanske tror det. Dramatisk skulle nog mina närmaste beskriva mig som. Haha.

15. En sak du önskar dig?

En bokrelaterad sak: att de som läser/lyssnar på min nya bok ”Världen från ovan” ska tycka om den! Alltid så nervöst innan ett boksläpp.
En annan sak: Ett lugnare läge i världen!

16. Var växte du upp?

I Luleå. Flyttade därifrån när jag började plugga på KTH i Stockholm när jag skulle fylla tjugo (hade ett sabbatsår under gymnasietiden när jag var utbytesstudent i Nya Zeeland och gick på high school där och bodde hos världens bästa värdfamilj – hade sådan tur!).

17. Det senaste du gjorde?

Ropade upp till övervåningen och undrade vad min dotter och hennes kompis sysslade med (konstiga höga ljud 🙂 ).

18. Dina kläder?

Jeans och en blus.

19. Din tv?

En 64-tums med OLED-skärm som min man tydligen måste ha när han spelar Playstation.

20. Ditt/dina husdjur?

Har inga.

21. Din dator?

En MacBook Air som jag älskar.

22. Din bästa ägodel?

Vårt hus!

23. Saknar någon?

Min pappa, alltid! ❤

24. Din bil?

En Volvo V40.

25. Något du inte har på dig?

Morgonrock, tar hellre på mig myskläder när jag går upp.

26. Favoritaffär?

Gina Tricot, Zara, H&M …

27. Din sommar?

Skriva – ska bland annat åka i väg på en egen skrivvecka, det gör jag varje sommar, åka en sväng norrut och så tio dagar till Sicilien plus åka på en massa utflykter här hemma. Älskar att packa en matsäck och bege mig ut med familjen!

28. Älskar någon?

Min familj så klart!

29. Favoritfärg?

Blå.

30. När skrattade du senast?

När jag var och besiktigade bilen för en stund sedan. Besiktningsmannen var väldigt trevlig, och rolig!

31. När grät du senast?

Förra helgen när en sak jag önskat inte föll ut som jag ville. Överdrev nog saken i fråga så här i efterhand. Det här med min dramatiska sida …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s