Författarliv, Livsbetraktelser, Skrivreflektioner, Världen från ovan

Reflektioner från det senaste

Det är söndag kväll, det har varit säkert tjugotre grader varmt i dag och det var samma varma, fina väder i går. Till veckan ska det bli kallare, men det vill jag inte tänka på nu. Naturen exploderar och den bästa tiden är nu. Min man och jag pratade om det under vår långpromenad i dag, att redan vid midsommar har man nästan vant sig vid all denna ljuvlighet, för då är det är ju inte längre nytt och man börjar ta det för givet. Ljuset, grönskan, lummigheten … Vilket nästan gör mig stressad, för jag har ju inte tiden att uppskatta det som jag vill just nu. Det är så mycket som ska hinnas med i maj och juni och nu har jag dessutom fått en deadline av min förläggare för nästa bok, vilket innebär att första utkastet ska skickas in till henne i augusti (någon gång, ej specificerat datum ännu, men jag hoppas på senare delen av augusti), men hur som helst känns det stressigt för jag har ju en bok att släppa framöver också och ett annat projekt som jag jobbar med. I morgon är det förresten bara en månad kvar tills ”Världen från ovan” kommer ut, den 15 juni. Min åttonde roman, kan ni fatta!

I torsdags var jag förresten på en release för en författarkompis, Jenny Fagerlund, som släppte sin åttonde roman. En så himla härlig och bjussig afternoon tea hemma hos henne! Och i fredags ägnade jag mig åt det där projektet, en än så länge hemlig sak. Eller hemlig och hemlig, men … 🙂

Måndag till och med onsdag skrev jag järnet på mitt manus/nästa bok och jag är nu klar med den delen av historien som utspelar sig i dåtid. Jag har gjort så på slutet/sedan jag började skriva böcker med två historier i olika tidsplan som sedan vävs samman, att jag skriver dåtidshistorien i ett svep först, sedan skriver jag nutidshistorien där dåtiden flätas in. En annorlunda grej denna gång är dock att det är samma karaktär som man följer i både nutid och dåtid. I ”Världen från ovan” (och även i ”Innan morgonen gryr” och ”En kväll i juni”) följer man olika karaktärer i de olika tidsplanen även om dåtidskaraktären dyker upp i nutid också, men denna gång har jag bara en huvudkaraktär. Som alltid är det dock lite nervöst nu när jag skriva andra delen av boken; kommer jag att få ihop de två olika tidsplanen och historierna även denna gång? Nutidsdelen kräver även mer research där jag redan har gjort en del men ska intervjua en person i morgon (som jag redan har intervjuat en gång tidigare och också gjort ”studiebesök” hos) för att få mer kött på benen.

Annars går det verkligen i ett nu och dottern har dessutom aktiviteter nästa alla vardagskvällar. I dag har jag förutom att gå en långpromenad klippt gräsmattan för första gången i år och ägnat mig åt en del trädgårdsfix. Ja, just det, en picknick har vi också hunnit med på ett favoritställe i närheten. Kaffe, kall dricka, mackor, ägg och kärleksmums hade vi med oss!

Nu, ladda för ny vecka med långhelg då vi bland annat ska hjälpa sonen att flytta hem (över sommaren).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s