Inspiration, Skrivreflektioner, Tills kärleken skiljer oss

Jag som sa …

för ett tag sedan, att så fort jag inte redigerade på ”Tills kärleken skiljer oss”, skulle jag kasta mig över mitt nya projekt. Vilket jag också gjorde. Men sedan jag lämnade in senaste redigeringsomgången i måndags, tar det emot med det nya. Har svårt att lämna det intensiva redigeringsarbetet jag håller på med och som maler om och om igen i huvudet. Svårt att släppa taget om det som jag ska jobba med ett bra tag framöver, eftersom romanen inte kommer ut förrän i april nästa år. Och man blir rätt fysiskt utmattad av att skriva i princip dag som natt, som jag gjorde förra helgen. Tror jag måste fylla på energiförrådet, innan jag ens funderar på nya romanen. Se någon bra film kanske. Förutom ”livet”, är film en stor inspirationskälla när jag skriver nytt. Och gärna drama eller romantiska komedier. Det ska vara både sorgligt och glatt. I synopsis brukar jag ha med anteckningar som ”tänk stämningen i film x, scen y”. För att lättare få fram rätt känsla. I ”Tills kärleken skiljer oss” hade jag bland annat ”Den engelske patienten”, ”Brokeback Mountain” och ”Dirty Dancing”, som inspo. Rätt olika filmer. Men det var just känslan i specifika sekvenser av filmerna jag ville åt!

 

10 reaktioner till “Jag som sa …”

 1. Vad härligt det låter! Men ibland är det just en viss känsla man vill återskapa, då kan det verkligen hjälpa att tänka på ett visst sätt. Ska pröva att skriva in filmscener i synopsis jag också :). Bra tips!

  Gilla

 2. Vad intressant att höra att du hämtar inspiration från filmer, vad gäller känslor och ”stämningar”. Lycka till med att ladda batterierna och sedan med skrivandet. Det är viktigt att pausa för att skrivandet ska förbli roligt och lustfyllt. För mycket av det goda blir inte bra. Paus alltså! 🙂

  Gilla

 3. Jag står och vacklar med samma tankar. Å ena sidan är jag sugen på att hugga i roman nummer 2 som jag påbörjade i somras – å andra sidan har jag precis lämnat ifrån mig redigeringen av nummer 1och den kommer att komma tillbaka den 16 december och jag antar att det innebär en hel del fixande. Kanske jag ska göra som du och fylla på energi nu innan sluttampen på redigeringen och sätta igång med 2:an när jobbet med 1:an faktiskt är klar:-) Film, te, böcker och långa promenader med hundarna känns inte helt fel det heller!

  Gilla

  1. Nej, det är svårt det där. Å ena sidan … å andra sidan … 🙂 Tror det är bra att tanka energi. Samtidigt har jag svårt att hålla mig ifrån att skriva …

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s