Livsbetraktelser, Skrivreflektioner

Sista arbetsveckan, nytt manus och andra värdsliga saker

Hej bloggisen! Hoppas ni hade en fin midsommar trots det dåliga vädret på många håll. Vi skulle ha åkt norrut (där var det +22 grader och sol) men stannade hemma i regn och snålblåst i stället. Men faktiskt kändes det ändå som rätt val. Ibland är det så. Fel blir rätt om ni förstår vad jag menar. Och om en knapp vecka bär det hur som helst av norröver för mig och dottern.

Sista arbetsveckan, redan onsdag och jag har börjat på mitt nya manus. Hade egentligen tänkt ha en betydligt längre skrivpaus men abstinensen blev för stark. Plus att den här idéen verkligen kallar på mig. Skrev två ”provkapitel” i dag för att känna mig för med karaktärerna och det känns riktigt bra. Ska utveckla synopsis mer och skriva vidare. Och fantastiskt kul att skriva nytt efter att ha redigerat flera månader. Gäller att sväva på de här molnen ett tag. För skrivandet är alltid roligt och går lätt i början av ett manus. Det är sen det visar sig om idéen var något att ha.

Hoppas ni har en fin vecka. I skrivande stund öser regnet ner utanför mitt fönster. Och för att vara så där typiskt svensk kan man ju inte låta bli att klaga på vädret. Att hoppas att en förbättring kommer, och det snart, som det gjorde förra sommaren.

anna
Midsommarafton i skinnjacka och scarf – innan regnet kom
blommor
Sju sorters blommor blev det trots regn och rusk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s