Livsbetraktelser, Redigering, Roman 2, Skrivreflektioner, Uppföljare

Grå november – men det finns ljus i mörkret

Hörrni, inte varit så aktiv här som jag önskar men har varit deep down i redigeringsträsket av min nya roman den senaste tiden. Sedan i början av veckan är den ivägskickad till redaktören som ska nagelfara den och tills jag får tillbaka texten för nästa redigeringsomgång har jag en välbehövlig skrivpaus. I stället ägnar jag mig åt allt annat som hör till författandet när en ny bok ska fram: skriver ihop förslag på baksidestext, tar ställning till bokomslag som formgivaren jobbar med etc. Väldigt kul, men underligt nog är det nästan svårare att skriva en säljande och kortfattad baksidestext om sin bok än en hel roman hur konstigt det än kan låta. Men det är välbehövligt också. För att tvingas beskriva sin bok med bara några få, få meningar gör att man får ännu bättre grepp själv om vad den faktiskt handlar om, vad som är kärnan, vad som är viktigt!

Annars är det väldigt grått nu, både vädret och ute i världen/i Sverige. Det gäller att ta vara på små stunder i vardagen som lyser upp. Var på en jättetrevlig AW med författarkollegor i måndags. För två veckor sedan samlades vi i förlagets nya lokaler på Kungsholmen och nästa vecka är det julmarknad och signering av böcker där. Tänk att det snart är advent. Overkligt. Och man måste göra det mesta möjliga av livet, i sådana här tider.

Nej, nu ska jag se på Grey’s Anatomy som jag följt ända sedan starten. Det är något med sjukhusserier som jag är svag för, kanske att jag hade drömmen att bli läkare när jag växte upp. På den tiden var det Cityakuten som gällde (och då var George Clooney m.fl. som var med – länge sen!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s