Livsbetraktelser, Manus, Skrivreflektioner

Försöker komma ikapp

kroppen. Min rygg, framförallt mina axlar, blir alldeles söndertrasade av allt stillasittande och knattrande på datorn när jag skriver och den senaste tiden har jag varit urdålig på att röra på mig. Det bästa ”botemedlet” för mig är nämligen löpning eller snabba promenader där jag pendlar ordentligt med armarna (tips från sjukgymnast för några år sedan – det absolut bästa för att åtgärda spända axlar är att springa, nummer två om du inte vill/kan göra det är att gå snabbt). Så, sedan jag skickade iväg mitt manus till lektören för en vecka sedan har jag sprungit fyra gånger och promenerat en gång. Jag brukar sällan hinna med så många springturer i vanliga fall, men jag var i så otroligt dålig form att jag kände att jag snabbt var tvungen att komma upp i en slags hyfsad-nivå för att överhuvudtaget orka ut på nästa pass. Löpning när man är helt otränad är inte kul! Men i dag släppte det rejält och femkilometers-rundan flöt på riktigt bra. Skönt.

Om en till två veckor får jag tillbaka manuset med kommentarer från lektören. Jag hade tänkt ta en skrivpaus fram till dess, men redan nu, efter en vecka utan manuset kliar det i fingrarna. Får se om jag putsar på mitt andra manus, eller ägnar tiden till att läsa m.m. Har inte läst ”You had me at hello” ännu. I stället blev det Moa Herngrens ”Hon hette Jennie”. Rekommenderas. Gillar hennes sätt att skriva, enkelt men starkt och väjar inte för jobbiga ämnen. Nu ska jag börja på ”Folk av en främmande stam” av Louise Boije af Gennäs. Har läst de tidigare två böckerna i trilogin och tyckte den första var jättebra, men den andra en aning seg även om den bjöd på dramatiska händelser. Men har hört att den sista ska vara bra.

Mellon i går då? För en gång skull tyckte jag att rätt låt vann och tror att Måns Z har en riktigt bra chans i Eurovision. Och en av höjdpunkterna under sändningen var förstås att kolla twitterflödet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s